Mi a CSODÁT hoz a 2022-es év?

2022 ÉVES Ki-, avagy inkább Betekintő :) 

AZ ÉV ALAP ENERGIÁJA ÉS FELADATA

Ha azt mondtam a tavalyi évre, hogy alapozunk, akkor most letesszük a valódi alapokat idén. Földi értelemben is.

Emlékeztek a tavalyi szlogenre? Arccal előre neki a feladatnak, lépésről-lépésre. Akkor folytassuk:

Eddig gondolatban, érzésben, most a cselekvések mezején is. Hangsúlyozom. SEMMI nem működik (úgy) a régi világból, mint ahogy működött. Újak vagyunk, csecsemők, tapasztalunk, mindent újra tanulunk. Hiedelmeink, hitrendszereink, kapaszkodóink nincsenek. Magunk vagyunk a hit, a bizalom, a remény. Lehetnek segítőink, de nem támaszaink, pláne nem úgy, mint régen. Nem olyanok, akik megcselekszik helyettünk a dolgokat. Megerősítenek bennünket, de már nem fogják a kezünket minden lépésnél.

AZ ÚT UTAT AKAR. Ezért tisztítottunk advent idején.

Kifacsarodunk, kicsavarodunk, néha kifordulunk, de mindez azért, mert ennek kell történnie. Nem a szélsőségeknek, hanem a határtalanságnak. Annak a megtapasztalása, hogy milyen, amikor nem unalmas az élet. Amikor él. Mert az élet élni akar és az út utat talál magának.

HITED legyen. Ezért csináltuk az adventit, ezt kell erősíteni magadban minduntalan idén is. Nem kívülről, nem mástól, hanem belső hitrendszered, hitvilágod által, amit tulajdonképpen most építesz (újjá).

KULCSSZAVAK, AMIK NEM CSAK SZAVAK…

Gyors, dinamikus, ívelő, mélyülő, drasztikus, hullámvasút, Dinamizmusok, lépés előnyök és hátrányok. Szélsőségek. Ezek mentén kell talajt találnunk és nem padlót fognunk.

JÁTÉKOSSÁG. Gyermeki létezés. Komolyság – helyett – komolytalanság. (Vagy van olyan, hogy komolyan komolytalankodunk? Mert akkor inkább ezzel a kifejezéssel élnék.

RUGALMASSÁG. Ezt tanultuk tavaly. Feszültünk, olykor megfeszültünk. Most ennek a tapasztalatát kell gyakorolnunk, alkalmaznunk. Most már rugalmasak vagyunk, ruganyósak, s most ideje pattognunk, mint a labda. Ha dobnak, célt kell érni, nem padlót fogni, ha néha félremegy a dobás, a fájdalmas csattanás után felkelni és megrázni magunkat, megkeresni a kiindulási pontot és újra próbálni. Vagy máshol próbálkozni. Annak a fényében, hitében, hogy most sikerül. Ha nem kapnak el, a zuhanást is élveznünk kell.

Élvezettel a vak(d) világba… csodára várva. Csodálkozva. Teremtve. Előre, a döntés nevében szeretettel.

MIRE FIGYELJ LEGINKÁBB?

Minden megélhető kétféle szinten. Hogy ez az energia szétfeszít, széthúz, úgy érzed szakadsz és megszakadsz, vagy úgy hogy feltölt, visz előre, a végtelenbe, a boldogságba, az ismeretlenbe, a bárhová és te engeded. Engeded a megtapasztalást, a létezés lehetőségét.

A CSODA ÉVE. Lehet. Megteremteni, elfogadni, megélni. Felelősséget vállalni. Érte. Magadért. Megtartani.

Vigyázz mi vezet. Mert nem mindegy, hogy vezet, vagy megvezet. Adventi időszakában a félelmeinkkel dolgoztunk, a legnagyobb félelmeink kerültek velünk szembe. Nem azért, hogy legyűrjenek bennünket, hanem, hogy kezdjünk velük valamit. Hogy megtanuljunk nem félni tőlük, hanem szeressük azokat. Az élet vezet vagy megvezet? Félsz vagy élsz? Félelem vagy a szeretet vezet?

A csoda így is, úgy is megszületik, akár egyikből, akár másikból teremted. Éppen ezért ez lehet a szélsőségek éve, ha hagyod. Felfelé vagy lefelé vezet az út? Merre visz a hullámvasutad? Mondanám, hogy arany középút, de az most idén nem nagyon lesz, mindenesetre törekednünk kell rá. 🙂

Szóval, menj bele, merj, nézz szembe. Akard, szeretettel, ne keresd az értelmét, a logikáját, a racionalitást. Nincs alap, ami alapján mozognál. Azt most teremte(tte)d. S mint olyat, most mindent lehet. Teremteni, „akarni”. Az ég meg fogja adni.

Furcsa és faramuci módon ebben a talaj nélküli időszakban teremtjük meg magunknak a stabil talajt, éppen azzal, hogy most nem azt keressük, hanem TAPASZTALUNK. Mert később majd ezekből fogjuk tudni leszűrni, hogy mi az, amit megtartunk és mi az, amit nem. Ami a későbbi hitünk rendszerévé, alapjává válik.

SLUSSZ POÉN

Sosem volt még ilyen gyors a megvalósulás, mint most. Tér és idő alakul, alakít. Nem évek vannak, napok, hetek. Nem tudunk már dolgokon szüttyögni. Tempó van, gyors váltások, irányok. DÖNTÉSEK. Szeretetből. Nem pedig félelemből.

Megérzések, sugallatok, nem a racionalitás elsősorban. (Csak másodban :))

Karma nélküliség létállapota. Megértés kell, anélkül nem tudsz továbblépni. Ha ez megvan, mehetsz tovább. Ezért nagyon fontos, hogy mit döntesz. Adventkor meghoztuk a döntést: állsz vagy beleállsz? Most már nem kérdés a kérdés. 🙂

***

Akkor mégegyszer, újra, csak hogy rögzüljön:

Élvezettel a vak(d) világba… csodára várva. Csodálkozva. Teremtve. Előre, a döntés nevében szeretettel.

Ne feledd: Az a csoda jön eléd, amiben hiszel. !!!

Hittel és csodákkal teli ÚJ ÉVET neked!

Ha kíváncsi vagy arra, hogy mindez az energia mit hoz a te életedbe, szeretettel várlak ÉVES TAROT KÁRTYA elemzésre, ahol kiderül, hogy mit ad neked ez az év és hol van lehetőséged rátalálni a saját csodádra. 🙂

Szeretettel,

Ember_kép

Zsu

Oszd meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print

Kövess be!

További bejegyzések

Iratkozz fel hírlevelemre!

Kapcsolódó bejegyzések